THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

2009. február 28., szombat

Vásárlás..



Tegnap vásárolni voltam apával,Viktor manó kapott tavaszi és növekedés követő rucikat:)
Nagyon sokmindent vettünk,farmer naci,farmer kabi,tréning nacik,felsők és bodyk.
Ma ajándék nézőben voltam és vettem egy nagyon édi bőr bakancsot és 3(!) kabátot,(nagyobbakat vettem őszre),mert nagyon-nagyon jó ára volt.
Szépen divatosan várjuk a tavaszt :)

Az új autóm :)


2009. február 27., péntek

Apa olvasok neked :)



2009. február 24., kedd

Vigyorim...

Vigyorim...

Viktor a vicces...

2009. február 23., hétfő

Zene,mert jó

2009. február 22., vasárnap

Apple gyere játszani :)

Látom te is szereted a játékokat,ha még nem játszottad ,vidd és add körbe te is :)
...hónap lennék: december

...a hét egy napja lennék: szombat

...a nap egy időpontja lennék: este 8

...bolygó lennék: Szaturnusz

...tengeri állat lennék: delfin

...cím lennék: Trainspotting

...berendezési tárgy lennék: puha ,öblös fotel

...bűn lennék: hazugság

...történelmi személy lennék: jean d"arc

...folyadék lennék: vízesés

...drágakő lennék: ametiszt

...fa lennék: fenyő

...madár lennék: rigó

...szerszám lennék: klapács

...virág lennék: borostyán

...időjárás lennék: tavaszi zápor

...mesebeli lény lennék: tündér

...hangszer lennék: hegedű

...állat lennék: kutya

...szín lennék: rózsaszín

...érzelem lennék: anyai szeretet

...zöldség lennék: paradicsom

...hang lennék: eső

...elem lennék: tűz

...autó lennék: BMW

...film lennék: LAs Vegas Végállomás

...könyv lennék: verseskötet

...étel lennék: oroszkrém torta

...hely lennék: hegycsúcs

...íz lennék: fanyar, édes
...illat lennék: fahéj



...testrész lennék: szív

...arckifejezés lennék: kétkedő pillantás

...tanóra lennék: irodalom

...rajzfilm lennék: Nemo

...mértani alakzat lennék: kör

...szám lennék: 101

...ruhadarab lennék: kabát

...ékszer lennék: nyakék

...kiegészítő lennék: hajtű

...szeretet megnyilvánulása lennék: ölelés

...rovar lennék: szarvasbogár

...gyümölcs lennék: szőlő

...sminkes cucc: szemceruza


... épület: kastély

...szó lennék: élet

Age körkérdése :)

Age-nél és Apple-nál járva találtam ezt a körkérdést :)
Nappalra Donna Karan Chaos



Estére Thierry Mugler Alien

2009. február 20., péntek

Boldog Szülinapot Kamika!

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts

Boldog Születésnapot kívánunk Ana Kamócájának!!

2009. február 17., kedd

Burkolt vélemény ...

Tegnap kihívtam a háziorvost (immár negyedik alkalom ,hogy orvos látja a gyerekseregemet)
Viktornak pöttyök voltak az arcán ,ami néha bepirosodott ,néha halványult, változatlanul köhög és hurutos,Petra köhög csúnyán,feje,füle fáj még mindig!
Szóvá tettem az orvosnak,hogy Viktor nem lehet -e allergiás az új antibigyóra,(ospamox),mert eddig ilyen piros pöttyei nem voltak ,és nekem gyanús.
(a mási kettő is allergiás az amoxicillin és penicillin származékokra)
Válasz az volt,hogy nem hiszi (!) ill.szte nem .
Este bevettük a gyógyit,másfél óra alvás után,köhögve,piros folyó orral,arcán pötyikkel ébredt !!!
Azonnal feloldottam calcium tablettát és megitattam vele ,majd betelefonáltam az ügyeletre,és ott megerősítették,hogy valóban NEKEM VOLT IGAZAM )
OSPAMOX MELLÉKHATÁSAI :Amennyiben túlérzékenysége (allergia, szénanátha) áll fenn, illetve asztmás panaszai vannak, akkor mondja meg a kezelőorvosnak. Allergiás tünetek fellépése esetén, különösen a viszketés, borzongás, csalánkiütés, légszomj, szorító érzés, valamint hasmenés, illetve hasi fájdalom jelentkezésekor haladéktalanul forduljon az orvosához!
Illetve ami elkerülte a háziorvos figyelmét esetünkben:
A károsodott veseműködésű betegek esetében az Ospamox kiválasztódása a működészavar súlyosságától függő mértékben elhúzódhat, ezért lehet, hogy az orvosnak csökkentenie kell a teljes napi adagot.
Különös óvatosságra van szükség a gyermekek, a kora- és az újszülöttek esetében. Ellenőrizni kell a vese- és a májfunkciót, valamint a vérképet.

Egyszóval azt hiszem ,komolyan fontolóra veszem,hogy másik orvost választok (elhiszem ,hogy sok a beteg gyerek a körzetében) ,de úgy érzem ,hogy ha egy gyermek betegségéből adódóan,nagyobb és komolyabb figyelmet kívánna,akkor az a minimum,hogy az orvos körültekintően járjon el!
Mivel egy veséje van a manónak és hólyagja sincsen ,így nagyon oda kellene figyelni,hogy ne történhessen semmi baj !!
Fortyogok .....
MySpace-Comments
MySpace Comments and Animated Gifs

2009. február 16., hétfő

Biztosíték kicsapva....

Iskolaérettségi vizsgálaton voltunk .(Sokat ,Mulasztottunk a fulladások miatt ,így nem tudtak átfogó jellemzést adni Ernőkéről)
Hááát...
A feladatokat szépen megoldotta,azonban 2 dolgon kiakadtam nem kicsit .Az egyik:Bizonytalan a gyermekem (!) miért is? -mert felnőtt segítséget igényel ,a problémamegoldáshoz,pl.:ha eltéved !
BEszarok ! Mit kellene tennie ?szereljem fel GPS-vel?
A másik,ami cérnaszálon múlt,hogy nem rúgtam fel (a roppant unszimpatikus,savanyú ,bürokrata vénykisasszonyt.Kijelentette,hogy keressem fel az óvodapszichológust vagy pszichiátert ,mert az asthma pszichosomatikus betegség!A tudatlan faszkalap.
Egyébként nem is értem miért nem kértem már annó a Csernus segítségét ,amikor fél évesen befulladt (valószinű már akkor depressziós volt,vagy manager betegsége volt !!!Bleeeh
Iskolába mehet!

Angry-Comments


Összeállította:



Biztosíték kicsapva....kiegészítése

A pszico izé leírása :

pszichoszomatikus betegségek – felderítetlen kapcsolatok – az elnevezés a test (görögül szóma) és a lélek (pszükhé) kölcsönhatásának zava­rára utal. Pszichoszomatikus betegségben (PSB) az emberek 10–30%-a szen­ved. Kialakulásában fontos szerepet játszik a szociális környezet, és nem választhatóak el tőle a civilizációs betegségek sem (menedzserbetegség, elhí­zás stb.). A pszichés zavarok szervi betegségeket okozhatnak: fekélyt, magas vérnyomást, infarktust. A PSB kórélettana, azaz a test és lélek megváltozott kölcsönhatásának mechanizmusa máig sem teljesen feltárt. Bizonyított a vegetatív idegrendszer fokozott működése – ezzel magyarázhatóak többek kö­zött a magasabb pulzusszám és vérnyomásértékek, a koleszterin és a vér­cukor szintjének emelkedése. Nem egyértelmű, hogyan hatnak a kóros lelki folyamatok az immunrendszerre. Bizonyított, hogy depresszióban csökken a T-limfocitákhoz (az immunválaszban résztvevő egyik fehérvérsejthez) kötött aktivitás, amely a PSB-re jellemző fokozott fertőzéshajlamot részben megma­gyarázza. Nem világos az sem, hogy a PSB miért érinti férfiaknál inkább az idősebb, nőknél a fiatalabb korosztályt. Kezelése komplex: különböző pszi­choterápiás eljárásokat kell a testi betegségek gyógyításával kombinálni.

2009. február 15., vasárnap

Az előző post kiegészítése


Szóval addig a pontig eljutottam,hogy megfejtettem valami megváltozott bennem,de a hogyan továbbra még mindig nincs belső válaszom.
Pedig rendbe kellene kapnom magamat,mert ez így nem jó,ha az ember bizonytalan önmagában,akkor bizonytalan mindenben.Ki kellene tűznöm egy célt és lépésenként megvalósítani,de hiányzik az erő.(asszem)
Müller Péter: Titkos tanítások
(részlet)


,,Ahogy egy képből a festőre, egy regényből az íróra, életünk eseményeiből vissza lehet következtetni arra, hogy ki a legerősebb bennünk, ki az a valódi Hatalom, aki a cselekmények szálait láthatatlanul szövi.
A görögök ,,daimonnak" nevezik.
Mindannyiunknak van.
Több is.
Az önismeret vagy - ami ugyanaz - az emberismeret ott kezdődik, amikor megismerjük a daimont.
Valaki panaszkodik neked. Elmondja hitét, reményét, elveit, meggyőződését, bajait, világnézetét, elmondja, mi mindenben hisz - de ha meg akarod ismerni valójában, bele kell nézned a lelkébe, mélyen a homloka mögé, a szemei mögé, sőt még a gondolatai és a kimondott szavai mögé is, és meg kell pillantanod azt a daimont, akit szolgál az ember.
És ugyanezt kell megtenned önmagaddal - csak ott sokkal nehezebb.
A másik emberre legalább van valami rálátásod, és daimonjának megközelítéséhez kapsz egy viszonylag megbízható térképet, ami nem más, mint a tényleges élettörténete. Az eseményekből, amik történnek vele - s amiket esetleg ő nem szeret és amikről panaszkodik - biztosan következtethetsz a ,,daimonjára".
Önmagunknál ez a ráismerés azért nehezebb, mert a mi daimonunk nemcsak észrevétlenül és ,,inkognitóban" írja életünk regényét, de ráadásul el is hiteti velünk, hogy mindez a külső körülmények műve. A legutolsó, amit hajlandóak vagyunk beismerni, hogy az életünk hasonlít ránk, hogy ami történik velünk, az nem véletlen, nem is balszerencse: daimonunk meséjét éljük.
Daimonunk kihasználja, hogy a tudattalanunkban lapul, mint egy mélyvízi ragadozó, amely soha a felszínre nem bukkan, s bármi történik velünk, bárhogy örvénylik is a sorsunk, mi azt a külső események hullámjátékának véljük, mert csakis azokat észleljük: nem feltételezzük, hogy az örvény a mélységből kavarog föl, hogy ott lent, mint a Loch-Ness-i tóban, egy rejtélyes lény pörög és háborogva csapkod, s ez nem egy idegen szörnyeteg, ez a mi saját daimonunk, mi szültük, mi neveltük, mi hizlaltuk s juttattuk hatalomra - s most ő kavarja a felszínt.
Nem tudunk róla.
Abban a tévhitben vagyunk, hogy életünket a külső körülmények irányítják.
Hogy mindennek mások az okai.
Vagy a véletlen.
S a mélyben ott lapul a daimon.
Herakleitosz azt mondta: ,,A sors: a daimon."

Lehet... vagy mégsem ?....



Szeretném leszögezni nem vagyok skizofrén,csak mostanában kicsit figyelem magamat kívülről és nem jó,amit látok (érzékelek)
A CSaládtagjaim még nem tették szóvá,de nagyon megváltoztam mind külsőleg,mind belsőleg!(ill.lelkileg)
Szóval alapvetően vidám,nagyon nagyszájú , és nemnagyképűen megjegyezve,de csinos és feltünő csajszi voltam. És ez a legmúltabb múltidő.
Valami megváltozott a szülés óta,lehet ,hogy a manó betegsége ill. annak feldolgozása az ,ami mindent háttérbe szorított (ill. belül úgy érzem ez a biztos ok ).
Külsőleg sok plusz kg,(soha nem voltam smink nélkül,szempilla festék,szájfény minimum)
nem sminkelek,vagy csak alig,Nem érdekel a divat és nem szoliztam 2éve.(na már most ezek nélkül persze mint a jelek mutatják remekül elvagyok,de valami űr mégis van)
JEllemvonásbeli változásaim a legjellemzőbbek ,én aki mindig kimondtam amit gondoltam és ha kellett nem éppen nőies hangnemben,mindenért kiálltam és megvédtem az igazamat,hááát
hogy is fogalmazzak helyesen .... konfliktus kerülő lettem és unalmas !
Még folytatnám de sír a manó,úgyhogy majd folyt köv..

Ez a post pont olyan ,mint amit én érzek belül kusza

2009. február 14., szombat

Mai összegzés...

Kint járt nálunk az "ügyelet" ,manómnak zörög a háta és a mellkasa ,éjjel köhögőrohamtól hányt 2x.Szerencsére nincs nagy baj ,csak a váladék folyik a garatra és irritálja a köhögést.köptetőt kap továbbra és orrot szívunk.Süninek a torka és a füle fáj,neki vírusos a torka ,ő is csak enyhe gyógyikat kap szerencsére.


Valentin

Valentines Comments at CommentsJunkie.com
Boldog Valentin napot mindenkinek!
És Boldog névnapot K.Kata Picúrjának :)

2009. február 13., péntek

Anya látod milyen jó vagyok ?

Asszem látszik rajtam,milyen vok :)


2009. február 9., hétfő

CSAk manó

Mc Queen

2009. február 8., vasárnap

11.hóforduló


Súly magasság nem ismert (nem stresszelek ,eszik amennyit kíván , a magasság változást a ruhákon kísérem figyelemmel:) )
-FELÁLLT!!!
-mondja.hogy :-hoppá
-cicceg a cicának
-elalvás előtt ujjbekap és fejfogás (mintha ezer gond nyomasztaná)
-egyre többször kunyerál a felnőtt kajából
-minden csibészség érdekli jelei:nyaknyújtás,varázsló kézfej mozdulatok,és hangos nevetés
Készülünk az első szülinapra

2009. február 7., szombat

11előtt egy nappal ....



Mivel nem használom a járókámat (csak éjszakára anya ágya mellé tolva ,hogy le ne essek)
Így senki nem gondolta volna rólam,hogy egyszercsak ,felállok :)
Anya legnagyobb örömére :)
( a járókát biztonságos magasságba állították a mutatványom után)

2009. február 4., szerda

38.8

Ennyivel ébredt ma a Manófalvi :(
Hangulata,étvágya rendben van szerencsére,de megijesztett.
Bár lehetett sejteni,hogy nem marad ki belőle ő sem,mert a "nagyok"
3.hete nem tudnak kimászni a betegségből :(
Glitter Graphics

Get Well Soon Glitters

2009. február 2., hétfő

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs...........

MySpace-CommentsIgen FELTÉRDELT a manó ,innen már csak egy fél mozdulat és áll!
Én nagyon-nagyon boldog vagyok !

Rendszeres olvasók